Νίκος Νικολόπουλος : Θα πάει και άλλο πίσω η Πατρών – Πύργου;

«Η περιοχή μας θα υποστεί μια μεγάλη θυσία στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, αφού μέχρι σήμερα όλοι φώναζαν στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι καθυστερούσε αδικαιολόγητα την έναρξη του έργου, ενώ είναι και σχεδόν βέβαιο ότι το έργο θα απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και θα χαθούν περί τα 300 εκατ. ευρώ εγκεκριμένης χρηματοδότησης» σημειώνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης των οκτώ εργολαβιών της Πατρών – Πύργου από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, συνέστησε υπομονή εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των πληροφοριών, τονίζοντας πάντως ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι προθέσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, θα σηματοδοτήσουν μία πολύ σοβαρή και αρνητική εξέλιξη, που μάλιστα θα εγείρει πολλά και σοβαρά ερωτήματα.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να απαντηθούν τρία πολύ σημαντικά ερωτήματα, επεσήμανε ο Νίκος Νικολόπουλος :

1ον τι αποζημιώσεις θα δικαιούνται να διεκδικήσουν οι ανάδοχοι που έχουν ήδη υπογράψει τις πέντε από τις οκτώ συμβάσεις,

2ον με ποιον τρόπο θα κατασκευαστεί το έργο και,

3ον πόσο μεγάλη καθυστέρηση θα σημάνει η ακύρωση του διαγωνισμού»

 

 

Σχετική  δήλωση On camera : https://www.youtube.com/watch?v=aYUzq0YMun4&t=4s

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης