Νέα σχέδια για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό.

Γήπεδο ΠΑΟ Βοτανικός

Η Άρσεναλ, εγκατέλειψε το ιστορικό της γήπεδο (Χάιμπουρι) και μέσα σε δυο μόλις χρόνια ανήγειρε το νέο γήπεδο-κόσμημα (Emirates), σε απόσταση δυο χιλιομέτρων από το παλιό. Στην Αθήνα μερικές από τις ισχυρότερες οικονομικά οικογένειες της χώρας (Βαρδινογιάννης, Γιαννακόπουλοι, Βωβός κ.α.) δεν μπορούν εδώ και 5 χρόνια ούτε να σκάψουν! Τα σχέδια για γήπεδο στον λασπότοπο που λέγεται Βοτανικός αλλάζουν κάθε λίγους μήνες. Περίπου 3.000 εργαζόμενοι στο έργο απολύθηκαν, 2.800 σταθερές θέσεις εργασίας όταν θα λειτουργήσει περιμένουν, ένα ντόμινο παράπλευρων επενδύσεων στην περιοχή χάνεται.

Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε φορά που αλλάζει ο δήμαρχος Αθηναίων, ή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, όλα ξαναρχίζουν από την... αρχή. Έτσι, ο νέος δήμαρχος κ. Καμίνης παρουσίασε τα νέα σχέδια για το εγχείρημα που πάνω-κάτω είναι:

* Μετακίνηση του γηπέδου του ΠΑΟ στο κέντρο του Βοτανικού. Το γήπεδο δεν θα έχει θέσεις στις 4 γωνίες του. Το υπόγειο πάρκινκ περιορίζεται σε μόλις 325 θέσεις. Οι θεατές θα εξυπηρετούνται με τα πάρκινκ του Εμπορικού Κέντρου Βωβού.

* Ένα γήπεδο μπάσκετ, μία υπαίθρια πισίνα, ένα πάρκινκ 125 θέσεων είναι οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη σε έκταση μόλις 6 στρεμμάτων...

* Σε 5 στρέμματα θα υπάρχουν τα δημοτικά κτίρια και γήπεδα αθλοπαιδιών.

* Σε 16 στρέμματα θα αναγερθεί το Εμπορικό Κέντρο Βωβού, 52.000 τ.μ. συν τρία υπόγεια πάρκινκ που θα εξυπηρετούν και το γήπεδο 2.310 θέσεων.

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το παλιό γήπεδο της Λεωφόρου με πράσινο, πάρκινκ, μουσείο του ΠΑΟ κ.α. Φυσικά και αυτό το σχέδιο μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικό..!

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης