Νέα επιδείνωση του καιρού Τρίτη και Τετάρτη

Βελτιωμένος θα είναι τη Δευτέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από την Ιταλία και τον κόλπο της Γένοβας από το μεσημέρι και μετά δημιουργείται ένα χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα, το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και την Τρίτη και την Τετάρτη θα προκαλέσει νέα μεταβολή του καιρού στην Ελλάδα με τοπικά έντονη αστάθεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τόπους ισχυρές.

Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Κρήτης.


HNMS.EU
 

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος μόνο στα βορειοδυτικά. Αντιθέτως, πολύ αυξημένα ύψη βροχής προβλέπονται το πρωί σε Σποράδες, Εύβοια κι Ανατολική Θεσσαλία, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται και το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Σύμφωνα και με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος», που θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη.

 


 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης