Μπακογιάννης: Η Πανεπιστημίου θα αλλάξει εντελώς

Καλύτερη είναι η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας μετά τις πρώτες μέρες του Μεγάλου Περιπάτου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

« Έχουμε μια ομάδα επιστημόνων, η οποία παρακολουθεί την πρωινή αιχμή, την απογευματινή αιχμή, αξιολογεί και βγάζει συμπεράσματα για να καταθέσει προτάσεις. Αυτή τη στιγμή η κίνηση σταθεροποιείται και ομαλοποιείται. Βλέποντας τις τάσεις μέρα με τη μέρα και βδομάδα με τη βδομάδα βλέπουμε ότι σιγά σιγά πετυχαίνουμε το στόχο μας. 

Σε ό,τι αφορά στο έργο της Πανεπιστημίου, επισήμανε ότι στην επόμενη φάση δε θα υπάρχει αυτό το πεζοδρόμιο και η άσφαλτος.

«Θα γίνει ένας μεγάλος πεζόδρομος, με πολύ πράσινο. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει ένα μεγάλο, ένα γενναίο έργο ανάπλασης όλης της Πανεπιστημίου. Θα παρουσιάσουμε τις μελέτες τις επόμενες εβδομάδες για να εμπλουτίσουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημόσια διαβούλευση.

Αλλά μπορώ να σας πω ότι η Πανεπιστημίου σήμερα και η Πανεπιστημίου αύριο θα έχει όση σχέση είχε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου του χθες που περνούσαν τα αυτοκίνητα, με τώρα. Θα είναι μια αλλαγή αντάξια της πόλης. Μια διαδρομή 7 χμ απελευθερώνει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ τόνισε ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα δίκυκλα, οι πεζοί και οι ποδηλάτες. 

Σχετικά με τις επικρίσεις περί προχειρότητρας που έχει δεχτεί ο Μεγάλος Περίπατος, υπογράμμισε ότι «κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, όπως έκανε τελευταία η Μαδρίτη το 2017.

Πριν πας να σημαδέψεις μια πόλη για δεκαετίες, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αυτό που θέλεις κι έχεις σχεδιάσει να κάνεις είναι λειτουργικό και βιώσιμο και πραγματικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής» συμπληρώνοντας ότι ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις. «Για να γίνουν τέτοιες αλλαγές ο δήμαρχος πρέπει να είναι έτοιμος να επωμιστεί το πολιτικό κόστος», επισήμανε. . 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης