Μοιάζει σαν ψέμα: Ίδρυση εταιρείας σε λίγα λεπτά ηλεκτρονικά;

Από τις 22 Ιουλίου 2018 εφαρμόζεται η δυνατότητα σύστασης επιχείρησης ηλεκτρονικά, μέσω της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης (e-ΥΜΣ).

Σε πρώτη φάση η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται μόνο για τη σύσταση μονοπρόσωπων ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ενώ σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019 η εν λόγω υπηρεσία θα μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη σύσταση εταιρειών λοιπών νομικών μορφών. 

Βασικά πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής σύστασης είναι η εξοικονόμηση χρόνου, καθώς η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας –λιγότερο από μισή ώρα και αναλόγως της εξοικείωσης του χρήστη με το Διαδίκτυο– και μπορεί να γίνει από το σπίτι ή το γραφείο, αλλά και η εξοικονόμηση κόστους.

Κι αυτό διότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της e-ΥΜΣ η διαδικασία θα παρέχεται δωρεάν, ενώ στη συνέχεια με έκπτωση 70% σε σύγκριση με το κόστος σύστασης επιχείρησης σε συμβατική ΥΜΣ (επιμελητήριο ή συμβολαιογράφο).

Για παράδειγμα, μετά τον πρώτο χρόνο το κόστος σύστασης μιας ΙΚΕ είναι με βάση τον συμβατικό τρόπο 70 ευρώ, ενώ εάν γίνεται μέσω της e-ΥΜΣ o ενδιαφερόμενος θα καταβάλλει μόλις 21 ευρώ. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης