Με 486 γαλάζιες σημαίες η Ελλάδα δεύτερη σε βραβευμένες ακτές σε όλο τον κόσμο

Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν εφέτος σε 486 ελληνικές ακτές και σε 12 μαρίνες. Η η Ελλάδα κατέχει σταθερά την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, μετά την Ισπανία.  Μάλιστα το 2017, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον εθνικό χειριστή του διεθνούς προγράμματος "Γαλάζια Σημαία".

Η ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.
* Αναλυτικά οι βραβευμένες παραλίες με "Γαλάζια Σημαία" σε όλη τη Στερεά Ελλάδα είναι οι εξής: 

ΕΥΒΟΙΑ (3):  Δήμος Χαλκιδέων: Αλυκές Δροσιάς, Λευκαντί, Αστέρια Χαλκίδας. 

ΦΘΙΩΤΙΔΑ (8): Δήμος Στυλίδας: Γλύφα Δήμος Μώλου :  Αγίου Κωνσταντίνου, Καμένα Βούρλα/Γαλήνη Δήμος Λοκρών: Σκάλα Αταλάντης, Λιβανάτες 1 / Κυανή, Λιβανάτες 2 / Σχοινιάς,  Λιβρίχιο, Σουβάλα, Βλυχάδα.

​ ΦΩΚΙΔΑ (8) Δήμος Δωρίδος: Ερατεινή, Χιλιαδού, Σεργούλα, Μοναστηράκι   Δήμος Δελφών: Μαϊάμι, Τροκαντερό/Αγκάλι, Άγιοι Πάντες, Καλαφάτης, 

ΒΟΙΩΤΙΑ (2) Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας: Άγιος Ισίδωρος Δήμος Τανάγρας: Πλάκα Δηλεσίου

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης