Με ενισχυμένους βοριάδες και χωρίς βροχές η εβδομάδα-Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Οι υψηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Δευτέρα (08/04).

Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένια Αχαΐας και ήταν ίση με 27.1°C ενώ η ισχυρότερη ριπή ανέμου (έως το απόγευμα) καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 114 χλμ/ώρα. Στους πίνακες παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες και τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το απόγευμα της Δευτέρας.

kairos-meteo
kairos-meteo1

Κολυδάς: Απουσία βροχών, υψηλός διατηρείται ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρή Κολυδά, ενισχυμένοι θα παραμείνουν οι βοριάδες στα ανατολικά σχεδόν όλη την εβδομάδα. Πρόσκαιρη εξασθένηση βοριάδων θα έχουμε την Τρίτη και την Τετάρτη, αλλά την Πέμπτη και Παρασκευή και πάλι τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, μειωμένα θα είναι τα ύψη των βροχοπτώσεων αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο, ενώ υψηλός διατηρείται ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών με βάση δεδομένα της υπηρεσίας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης