Με εισαγγελέα και ΚΕΕΛΠΝΟ οι έρευνες σε κτίρια για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών

Λαθρομετανάστες

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ακινήτων στην Αθήνα όπου διαμένουν λαθρομετανάστες, συχνά υπό άσχημες συνθήκες. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στα κτίρια που βρίσκονται στις οδούς Μενάνδρου, Γερανίου και Χαλκοκονδύλη λίγα μέτρα μακρύτερα από την πλατεία Ομονοίας ωστόσο ενδεχομένως να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Οι έλεγχοι - όπως είχε προαναγγήλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης - γίνονται από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελέα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οπως είχε πει ο αρμόδιος υπουργός οι ιδιοκτήτες των οικιών αυτών θα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις.

Επίσης οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με την Αμεση Δράση και να καταγγέλλουν εάν γνωρίζουν χώρους όπου διαμένουν μη νόμιμοι μετανάστες. Στη συνέχεια αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με δικαστικό λειτουργό θα εξετάζει την καταγγελία και εφόσον εξακριβωθεί η βασιμότητα της θα γίνεται έρευνα στο συγκεκριμένο οίκημα.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν αλλοδαποί σε κάποιο σπίτι θα εξετάζονται από ιατρούς και εάν κριθεί απαραίτητο θα οδηγούνται σε νοσοκομεία. Μετά τη θεραπεία τους εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχουν άδεια παραμονής θα μεταφέρονται στα κέντρα κράτησης μέχρι να απελαθούν. Μέχρι τη λειτουργία των κέντρων κράτησης θα μεταφέρονται στα κρατητήρια των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων ή στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Επίσης από εξονυχιστικό έλεγχο θα περνάνε και όσοι αλλοδαποί βρεθούν να έχουν άδειες παραμονής ή αντίγραφα αιτήσεων για παροχή ασύλου για να εξακριβωθούν τα στοιχεία τους και εάν έχουν νόμιμα αποκτήσει τα έγγραφα.

Ακολούθως τα οικήματα θα απολυμαίνονται και θα σφραγίζονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης