Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δημοψήφισμα στην Κω για την κατασκευή του hotspot

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατασκευή hotspot στην Κω, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του νησιού και δόθηκε σχετική εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε: «Εφόσον κυβερνητικοί παράγοντες και ο τοπικός βουλευτής θεωρούν ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Κω τάσσεται υπέρ του hotspot, έχω δώσει οδηγίες στον γενικό διευθυντή του δήμου να διερευνήσει τις διαδικασίες διενέργειας τοπικού δημοψηφίσματος άμεσα, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες αν είναι υπέρ ή κατά του hotspot που πάει να γίνει».

Παρών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών, ο οποίος ανέφερε πως έχουν ήδη συγκεντρωθεί 7.000 υπογραφές πολιτών του νησιού, οι οποίοι τάσσονται κατά του hotspot.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Mega, είπε ότι ο δήμαρχος της Κω βρίσκεται σε αντιπαράθεση με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αλλά και με την πραγματικότητα.

Στην Κω επικρατεί ένταση τις τελευταίες ημέρες, καθώς κάτοικοι αντιδρούν έντονα στην κατασκευή hotspot για την καταγραφή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια στο στρατόπεδο 148.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης