Με… σολομώντειο τρόπο και με χρονική καθυστέρηση, το ΕΣΡ αλλάζει την ώρα στο Survivor

«Έστω και με… σολομώντειο τρόπο, αλλά και με χαρακτηριστική χρονική καθυστέρηση, το ΕΣΡ μας πρόσφερε μια μερική δικαίωση για τον άνισο και μοναχικό μας αγώνα σε βάρος του σκληρού ριάλιτι Survivor και όλων των παρόμοιων ριάλιτι που προκαλούν τον ηθικό νου του τηλεοπτικού κοινού».

Στο ανωτέρω σχόλιο προχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης του ΕΣΡ σύμφωνα με την οποία μετακινείται η ώρα έναρξης του Survivor κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 10 το βράδυ και μάλιστα με διαφορετική σήμανση. Μέχρι τώρα, η ώρα έναρξης ήταν η 9η βραδινή και η σήμανση «κατάλληλο για όλους».

Από τη νέα σεζόν κάθε Παρασκευή και Κυριακή η μετάδοση θ’ αρχίζει στις 10 με την ένδειξη «κατάλληλο-επιθυμητή η γονική συναίνεση».

Ας σημειωθεί ότι η απόφαση του ΕΣΡ ελήφθη στις… 27 Νοεμβρίου 2017, όμως κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους και δημοσιοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είχε αποδυθεί σ’ έναν τιτάνιο αγώνα, καταθέτοντας ερωτήσεις στη Βουλή και μηνυτήριες αναφορές, προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά από την προβολή των ριάλιτι σε ώρες υψηλής τηλεθέασης. Οι παρεμβάσεις του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή είχαν γίνει για όλα ανεξαίρετα τα «βάρβαρα» παιχνίδια, ακόμη και για εκείνο του «Έψιλον», το οποίο φιλοξενούσε την εκπομπή του μαχητικού βουλευτή «Το Μαξίμου Ακούει;»

Στο μεταξύ, πέρα από το αρχικό σχόλιο, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:

«Είμαι βέβαιος ότι χρόνο με το χρόνο εκφυλίζονται τα ριάλιτι, που με σατανικό τρόπο εχθρεύονται τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Όταν ο ανταγωνισμός και η επιβίωση προσλαμβάνουν βάρβαρα χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατή η αποδοχή της σκοπιμότητας της μετάδοσης των ριάλιτι που απευθύνονται σε οικογένειες και σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση.

Ο τόπος μας δεν έχει την ανάγκη εφήμερων ειδώλων. Θέλει πρότυπα με συγκρότηση, επιστημονική επάρκεια και δράσεις που πραγματικά παραδειγματίζουν και προάγουν το κοινωνικό επίπεδο».

Σε άλλη αποστροφή των δηλώσεών του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογράμμισε:

«Η απόφαση του ΕΣΡ είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά εμπεριέχει και δόσεις… ατολμίας.

Γιατί μια απόφαση που ελήφθη τον περσυνό Νοέμβρη θα εφαρμοσθεί μετά από… έναν χρόνο;

Γιατί αφορά ένα μόνο «σκληρό» ριάλιτι;

Και γιατί μόνο την Παρασκευή και την Κυριακή μετατοπίζεται η ώρα έναρξης του Survivor; Τις υπόλοιπες μέρες μετακινείται… μόνη της η ώρα Ελλάδος μπροστά;

Το ΕΣΡ από τη στιγμή που έκρινε ότι το Survivor «διαβρώνει» τα μυαλά ιδίως των νέων, όφειλε να είναι άτεγκτο και να στείλει το ριάλιτι για… ύπνο, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα…

Κάτι, που οφείλει να κάνει με το σύνολο παρόμοιων παιχνιδιών.

Εν πάσει περιπτώσει, η απόφασή του κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και θα είναι ακόμη… πιο σωστή, όταν εγκαταλείψει τον «διπλωματικό» τρόπο σκέψης και πάψει να κάνει συνυπολογισμούς, που άπτονται του ετσιθελισμού και των συμφερόντων των μιντιαρχών».

** Σχετική δήλωση On camera:  Το ΕΣΡ να στείλει όλα τα «σκληρά» ριάλιτι για ... ύπνο ! https://youtu.be/r4PgPquWo8M

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης