Μεγάλη καθυστέρηση και στην τρίτη αξιολόγηση - Μόνο δυο προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο

Αν η τρίτη αξιολόγηση δε κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε νέο κύκλο κρίσης εκτιμούν οι αναλυτές. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί όμως μια κυβλερνηση που έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη στο να ολοκληρώσει τέτοιες διαδικασίες;

Ήδη βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα του Οκτωβρίου και από τα δεκαπέντε προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν μόλις δύο, και μάλιστα το ένα το υλοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Έχουν καθυστερήσει σοβα΄ρα ζητληματα που έχουν θορυβήσει τους θεσμούς. Μιλάμε για θέματα όπως ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την αύξηση των συμβασιούχων και τις καθυστερήσεις στα εργασιακά. 

Κολλημένες όμως, παραμένουν και οι ενέργειες που έπρεπε να είχαν γίνει το Σεπτέμβριο για τις αποκρατικοποιήσεις όπως τα διόδια στην Εγνατία και μεταφορά του πρώτου πακέτου ακινήτων στην Εταιρεία Συμμετοχών, το σχέδιο για την αγορά φυσικού αερίου, τα επιχειρησιακά σχέδια σε ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ, η νομοθεσία για το κτηματολόγιο, τους τομείς εξόρυξης, τις ανεξάρτητες αρχές, το επίδομα στέγασης, η εγκατάσταση τριών scanners στα αεροδρόμια, το νέο πλαίσιο κινητικότητας στο Δημόσιο και οι προκηρύξεις για τις γραμματείες των υπουργείων.

«Το πρόγραμμα θα τελειώσει στην ώρα του και θα βάλουμε τέλος σε μια μακρά και επώδυνη περίοδο για την χώρα και την κοινωνία» δήλωσε πάντως την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Τέλος η κυβέρνηση καθησυχάζει λέγοντας ότι θα έχει ολοκληρώσει το 80% των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης