Μεγάλα "κουρέματα" σε καταναλωτικά δάνεια της Eurobank

Η Eurobank προχωρεί στην πώληση 170.000 «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων και καρτών συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Η μεταβίβαση αυτή θα επιφέρει το άνοιγμα της αγοράς των πωλήσεων σε funds, έπειτα από πολλά χρόνια απραξίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γενναία «κουρέματα», που σύμφωνα με πληροφορίες φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 95% της συνολικής οφειλής.

Για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο η τράπεζα είχε υιοθετήσει την πρακτική της επικοινωνίας με τους συγκεκριμένους πελάτες, πριν προχωρήσει στην πώληση αυτών των δανείων προτείνοντάς τους την καταβολή μικρού μέρους της οφειλής και τη διαγραφή του υπολοίπου.

Επιδίωξη της τράπεζας είναι να κλείσει τα δάνεια αυτής της κατηγορίας οριστικά, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να τα ρυθμίσει και για αυτό το «κούρεμα» που προτείνει στους πελάτες συνοδεύεται με την άμεση αποπληρωμή του υπολοίπου του ποσού. Ετσι για μια οφειλή των 10.000 ευρώ, ο οφειλέτης μπορεί να απαλλαγεί οριστικά από το χρέος του καταβάλλοντας ακόμη και 1.000 ευρώ, τα οποία όμως πρέπει να αποπληρώσει εδώ και τώρα και όχι σε δόσεις. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης