Μείωση κρουσμάτων (56) αλλά συνέχεια θανάτων (+5) και διασωληνωμένων (72) - Μέχρι 10 Απριλίου η κορύφωση και στη συνέχεια υποχώρηση αν σεβαστούμε τα μέτρα

Καθημερινά αυξάνονται πλέον οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα αν και η καταγραφή κρουσμάτων είναι χαμηλή.

Σε 43 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς πέντε ασθενείς έχασαν σήμερα τη μάχη ύστερα από επιπλοκές της νόσου. 

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 56 επιβεβαιωμένα κρούσματα γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας σε 1.212.

Σε ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 72 ασθενείς. Οι 14 εξ αυτών είναι γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη.

Ωστόσο οι παραπάνω καταγραφές είναι εντός των επιστημονικλων προβλέψεων για τη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο 8-11 Απριλίου, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένται η κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, οπότε και μπορεί να αριθμεί μέχρι τότε 2500-2700 κρούσματα με 75-85 νεκρούς.

Μέχρι τότε, κάθε ημέρα, αναμένεται να έχει 80-150 νέα κρούσματα και αμέσως μετά -δηλαδή πιθανόν μετά την Κυριακή των Βαΐων – θα πέσει στα 15-40 κρούσματα σε καθημερινή βάση, μέχρι σημαντικής μείωσης στα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης