Μαθητές Λυκείου έκαναν την επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την υπογραφή των Αnonymus.

Anonymous

Ένας 16χρονος, ένας 17χρονος και ένας 18χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, οι οποίοι είναι μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H .S.), κατηγορούνται για την επίθεση που έγινε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, με την υπογραφή των Αnonymus, στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ σε βάρος και των τριών, έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (αρθρο 370 ΠΚ), η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι νεαροί, κατά την επίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, είχαν πάρει το βίντεο των Anonymous από το youtube που αναφερόταν στην κατάσταση της χώρας μας και το είχαν προσαρμόσει στη δική τους εισβολή.

Όσον αφορά γιατί το έκαναν, οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αναφέρουν ότι η ομάδα αυτή ίσως «αποτελεί παράρτημα των “Anonymous” στην Ελλάδα». Δεν αποκλείεται όμως, να έβαλαν την ταυτότητα των Anonymous, πιθανώς για να «θολώσουν» τα ίχνη τους.

Οι μαθητές, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής που εξιχνίασε την υπόθεση, εκτός του ψευδώνυμου της ομάδος τους χρησιμοποιούσαν και άλλα, όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».

Μετά τον εντοπισμό τους έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» και άλλες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με «χτυπήματα» σε διάφορες ιστοσελίδες, οι οποίες γινόταν με την υπογραφή «Αnonymus».Ερευνάται, επίσης, εάν στην ομάδα αυτή συμμετέχουν και άλλα άτομα.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τρεις φορητοί υπολογιστές.

Για την εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης είχαν χρησιμοποιήσει αρχικό server από τη Σουηδία, ωστόσο, είχαν αφήσει πίσω τους πολλά «ίχνη» τα οποία οδήγησαν στο εντοπισμό τους.

«Η δικαιοσύνη έρχεται» είχαν γράψει στην πρώτη σελίδα του site του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε ηχογραφημένο μήνυμά τους ανέφεραν τα εξής:

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Η δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε. Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης