Μαζική ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των εξόδων ενός εκάστου

Την περίοδο των μνημονίων στήνουν ένα κράτος - διώκτη που μοναδικό σκοπό έχει να κυνηγά άγρια κάθε φορολογούμενο. Μέσα από αυτό το άδικο κράτος ψάχνουν χρήματα ακόμα και 20 χρόνια πίσω (!) είτε ανοίγοντας λογαριασμούς, είτε ψάχνοντας αγορές.

Πρόκειται για καθαρό κανιβαλισμό: Εκείνες τις εποχές οι συναλλαγές είχαν και μαύρα κονδύλια. Για παράδειγμα ΟΛΗ η Ελλάδα αγόραζε ένα σπίτι στην αντικειμενική του αξία αλλά πλήρωνε στην πραγματική εν γνώση του κράτους.

Άλλος αγόραζε ένα ταξί, ή ένα φορτηγό με το κράτος να ξέρει ότι η τιμή είναι 120.000 ευρώ αλλά να δέχεται μόλις 1.000 ευρώ για την αλλάγή άδειας.

Στους τραπεζι΄κούς λογασριασμούς όλων των Ελλήνων υπάρχουν ποσά από τέτοιες συναλλαγές. Τα ψάχνουν αναδρομικά και ζητούν... φόρο (ενώ τους βαφτίζουν και φοροφυγάδες).

Βέβαια υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι: Τα χρήματα αυτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πια, τα "έφαγε" η κρίση, οπότε το μόνο που μένει είναι να βάζουν φτωχούς ανθρώπους στις λίστες των φορο-οφειλετών.

Τώρα η εφημερίδα "Βήμα" αποκαλύπτει ένα νέο σχέδιο τους κράτους - διώ κτη: Λέγεται «Κωδικός 24 ώρες».

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ετοιμάσει ειδική ελεγκτική εφαρμογή η οποία προς το παρόν εφαρμόζεται πιλοτικά και από τον επόμενο μήνα θα “τρέξει” στην πλήρη της μορφή, σύμφωνα με την οποία οι ελεγκτές θα πληκτρολογούν ένα ΑΦΜ και μέσα σε 24 ώρες το ίδιο το σύστημα, χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, θα αντλεί από πολλές και διαφορετικές πηγές πληροφόρησης αρκετά στοιχεία και θα βγάζει ένα μήνυμα: Να συνεχιστεί ή όχι ο φορολογικός έλεγχος.

Ο ελεγκτής δεν θα περιορίζεται στα στοιχεία που βγάζει αυτόματα το σύστημα αλλά θα μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας να εισέλθει στο προφίλ του φορολογούμενου στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram να αντλήσει στοιχεία για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να μην φαίνονται στα επίσημα αρχεία που διαθέτει το κράτος.

Η νέα εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε καταθέσεις του φορολογούμενου, στοιχεία από διάφορες λίστες που έχουν καταχωρηθεί σε ειδικές βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών, στα περιουσιακά στοιχεία του, όπως αυτά εμφανίζονται στο Ε9, το κτηματολόγιο και άλλες βάσεις δεδομένων, σε παρελθούσες φορολογικές χρήσεις και εισοδήματα, σε πρόστιμα και ποινές, σε βάσεις δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών, του υπουργείου Ναυτιλίας, στοιχεία από το Χρηματιστήριο και τις συναλλαγές που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί.

Κατά την εφημερίδα όλα τα παραπάνω αφορύν περίπου 1.800.000 Έλληνες πολίτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης