Μάτι: Ζητούσαν υπογραφές από γυναίκα σε καταστολή - Τελικά απεβίωσε πριν πάει στις ΗΠΑ σε ειδικό Κέντρο - Μήνυση καταπέλτης για την ελληνική ανικανότητα και γραφειοκρατία

Την «πλήρη εγκατάλειψη και τις τραγικές συνθήκες απανθράκωσης» ανθρώπων στο Μάτι καταγγέλλουν στη μήνυσή τους που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι συγγενείς δύο θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Οι μηνυτές, στρέφονται με την μήνυση τους κατά της Περιφερειάρχη Αττικής, του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς και υπευθύνων στελεχών της, του Δημάρχου Μαραθώνα και των υπευθύνων στελεχών του Δήμου και κατά των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, στους οποίους διά πράξεων και παραλείψεων τους καταλογίζουν την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της κακουργηματικής έκθεσης σε κίνδυνο, ανθρωποκτονίας από αμέλεια, του εμπρησμού από αμέλεια κλπ.

Στην μήνυση παρατίθενται στοιχεία από την πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου της Πολιτικής Αγωγής Ανδριανού Γκουρμπάτση καθώς και στοιχεία από την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής του καθηγητή Κώστα Συνολάκη.

Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα αοπό τη μηνυση: "... Αστυνομικοί μου είπαν να πάω στο Μάτι, παρά το γεγονός ότι τους έδειξα τις καμένες μητέρα και αδελφή μου. Πάλι, όμως, κομφούζιο επικρατούσε και ήμουν σίγουρος ότι στο σημείο εκείνο θα καιγόμασταν. Αποφάσισα να πάω στην Αθήνα και το έκανα τρέχοντας με 150 χιλιόμετρα την ώρα και πήγαινα και στο αντίθετο ρεύμα, για να σωθούν η μητέρα μου και η αδελφή μου, διότι έβλεπα ότι κινδυνεύουν από τα πολλά εγκαύματα που έφεραν στα σώματά τους.

Ύστερα από πολύ κόπο φτάσαμε στο Ιατρικό Αθηνών και αμέσως τις παίρνουν και τις δύο μέσα για άμεση νοσηλεία. Μας είπαν, όμως, στη συνέχεια, ότι δεν είχαν τμήμα εγκαυμάτων. Πέρασαν, δυστυχώς, δύο πολύτιμες ώρες διαβουλεύσεων και συσκέψεων, για το που θα έπρεπε να μεταφερθούν οι δύο σοβαρά τραυματίες.

Μου είπαν για το Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και αυτό έκανα. Έτσι, διακομίστηκαν και οι δύο στον «Ευαγγελισμό», αλλά στη συνέχεια η μητέρα μου κατέληξε 4/8/18 και η αδελφή μου 11/9/18. Εν τω μεταξύ, πρέπει να σημειώσω, ότι μετά το θάνατο της μητέρας μου, προσπάθησα να μεταφέρω την αδελφή μου στην Αμερική, για να εισαχθεί σε κάποιο ειδικότερο Νοσοκομείο. Λόγω, όμως, μεγάλης γραφειοκρατίας και ευθυνοφοβίας στη χώρα μας, δεν κατάφερα να εκδώσω νέα ταυτότητα και ούτε και διαβατήριο, διότι ήθελαν την ίδια, κάτι όμως που αδύνατο..."

¨... Μου ζητούσαν πληρεξούσιο (!), αλλά και αυτό δεν μπορούσε να γίνει, διότι ήταν σε καταστολή. Δεν πρόλαβα, δυστυχώς, να ολοκληρώσω τη διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης, διότι την 11η Σεπτεμβρίου απεβίωσε και η αδελφή μου. Είναι προφανές, ότι η ευθύνη των αρμοδίων για τον τραγικό θάνατο της μητέρας και αδελφής μας είναι τεράστια, αυτονόητη και εγκληματική", αναφέρει χαρακτηριστικά ο μηνυτής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης