Ληστεία στο εμπορικό κέντρο Athens Mall, εν ώρα αιχμής

Απίστευτο θράσος είχαν οι δράστες της χθεσινής ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στο εμπορικό κέντρο Athens Mall, στο Μαρούσι. Αδιαφόρησαν για τον κίνδυνο στον οποίο έβαζαν δεκάδες ανύποπτους πελάτες που κυκλοφορούσαν στα καταστήματα και πέτυχαν, με την απειλή πιστολιών, να αρπάξουν τα χρήματα των ταμείων.

Η ληστεία σημειώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, στη 1.50 το μεσημέρι, και οι δράστες πέτυχαν να διαφύγουν περνώντας μέσα από το πλήθος που έτυχε να βρίσκεται την ώρα εκείνη στους χώρους του εμπορικού κέντρου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, οι ληστές είναι πιθανόν Αλβανοί, οι οποίοι ανήκουν σε συμμορία που δρα στην περιοχή.

Οπως λένε οι ίδιοι αστυνομικοί, την εκτίμηση αυτή τη βασίζουν στο γεγονός ότι ο ένας από τους δράστες κρατούσε ένα πιστόλι ασημί χρώματος, το οποίο μοιάζει με αυτό που έχουν χρησιμοποιήσει αλλοδαποί σε άλλες ληστείες.

Το πιστόλι αυτό φαίνεται καθαρά στα πλάνα της ληστείας που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του υποκαταστήματος.

Οι ληστές, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στην αστυνομία οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος, φορούσαν πλαστικές αποκριάτικες μάσκες προσώπου. Μπήκαν στην τράπεζα από την κεντρική είσοδο και ο ένας από αυτούς έβγαλε το ασημί πιστόλι και τους απείλησε.

Ανέφεραν ότι δεν μιλούσε καλά τα ελληνικά και τους ζήτησε να του βάλουν μέσα σε μια τσάντα τα χρήματα που είχαν. Δεν πήγαν προς το χρηματοκιβώτιο για να μην καθυστερήσουν και κινδυνεύσουν να συλληφθούν, ενώ έδειχναν αρκετά νευρικοί.

Τους σημάδευε
Μάλιστα, αυτός με το ασημί πιστόλι το είχε στραμμένο προς το μέρος των ταμείων και κουνώντας το νευρικά, έκανε νεύμα σε αυτόν που έβαζε τα χρήματα στην τσάντα να κάνει γρήγορα.

Περιγράφοντας οι υπάλληλοι τα χαρακτηριστικά του, ανέφεραν ότι ήταν πιο εύσωμος από τον συνεργό του, γύρω στο 1,85 ύψος, και έδειχνε ότι αυτός ήταν ο «αρχηγός».

Μόλις άρπαξαν τα χρήματα αποχώρησαν από την κεντρική είσοδο και, αφού ανακατεύτηκαν μέσα στον κόσμο, διέφυγαν. Διερχόμενοι πολίτες αντελήφθησαν ότι είχε σημειωθεί ληστεία και ένας από αυτούς κατέγραψε τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.

Εως αργά χθες, παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, οι δράστες της ληστείας δεν είχαν εντοπιστεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν περισσότερα στοιχεία που ενδεχομένως θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών από το βίντεο με τη ληστεία που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας του υποκαταστήματος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης