Λέσβος, Χίος, Σάμος: Φωνή διαμαρτυρίας σήμερα για το μεταναστευτικό

Φωνή διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό με ειρηνικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, όπου έχει κηρυχθεί γενική απεργία, με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω τα νησιά μας».

Οι νησιώτες αντιδρούν για τη συνέχιση και ένταση του προβλήματος, καθώς και στην κυβερνητική απόφαση για δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών.

Συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι οι κάτοικοι των νησιών θα συγκεντρωθούν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην Κεντρική πλατεία Ν. Πλαστήρα της Χίου και στην Κεντρική πλατεία στο Βαθύ της Σάμου.

Στη Χίο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καθολική αναμένεται η συμμετοχή αφού από νωρίς το πρωί η μία επιχείρηση μετά την άλλη κατεβάζει ρολ,  ενώ το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα καφέ στο κέντρο της πόλης. Επίσης από τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου σταδιακά το κέντρο να κλείσει όσο πλησιάζουμε προς την μεγάλη κινητοποίηση.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και σε Λέσβο και Σάμο, με το μήνυμα που θέλουν να σταλεί στα κέντρα εξουσίας είναι ότι πλέον τα νησιά δεν αντέχουν άλλο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, με την οποία καλεί όλους τους Βορειοαιγαιοπελαγιτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την μεταναστευτική κρίση.

«Ολοι οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδια κι εγγόνια μας, στις νήσους μας, στην Ελλάδα μας να είμαστε παρόντες στις  ανοιχτές συγκεντρώσεις στις 12:00 στη Μυτιληνη, την Χίο, το Βαθύ Σάμου» τονίζει.

«Να βροντοφωνάξουμε: Δεν πάει άλλο! Αρκετά υπομείναμε Να ακουστούμε απο την Κυβέρνηση, τους συνέλληνες, την Ευρώπη. Η Κοιτίδα Ελληνισμού και πολιτισμού πρέπει να ακουστεί! Όλοι μαζί! Όλοι χρειάζονται».

Επίσης έχει προγραμματιστεί αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου κάθοδος στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου, και θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης