Λέσβος: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λέσβο για την μεταφορά μεταναστών στη νέα προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο. 

Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης, συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η επιχείρηση διεξάγεται απολύτως ομαλά και οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς προβλήματα στη νέα δομή. Εκεί, υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους.

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, δίσταζαν να προσέλθουν στη νέα δομή. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης