Λάθος: Θα επιδοτούν επιχειρήσεις για προσλήψεις μόνο αν έχουν... ενημερότητες! - Να δίδονται στον εργαζόμενο

Τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών επεξεργάζονται σενάρια επιδότησης του 40% με 60% της απώλειας του μισθού του εργαζομένου που θα μπαίνει σε μερική απασχόληση ή σε εκ περιτροπής εργασία. Σκέπτονται όμως λάθος: Λένε πως οιν επιδοτήσεις θα δίδονται μόνο σε επιχειρήσεις που θα έχουν φορολογικές και ασφαλισιτκές ενημερότητες! Πόσοι θα εντχθούν εν μέσω κρίσης;

Δηλαδή, για να ενταχθεί κάποιος εργοδότης στο πρόγραμμα, θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, που πιθανότατα να στηρίζονται στην ύπαρξη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιου είδους ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας (π.χ. διατήρηση του ίδιου αριθμού εργαζομένων στην επιχείρηση).

Η σωστή λυση είναι οι επιδοτήσεις να κατευθύνονται απευθείας στους εργαζόμενους με την επιχείρηση να συμπληρώνει τον μισθό τους. Επιπλέον η καταβολή να γίνεται κάθε μήνα γιατί τα προηγούμενα επιδόματα έιναι απλήρωτα από τον περασμένο Ιούλιο.

Οι κλάδοι στους οποίους θα μπορούσε να εφαρμοστεί αρχικά το πρόγραμμα, καθώς αναμένεται να είναι στοχευμένο σε κλάδους όπως για παράδειγμα η βιομηχανία, η μεταποίηση και το λιανεμπόριο.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν πως τουρισμός και εστίαση θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πακέτου παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει το 40%-60% της απώλειας του καθαρού μισθού λόγω της μείωσης του ωραρίου απασχόλησης, όπως και τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές. Εφόσον εξασφαλιστούν χρήματα και από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, ο ορίζοντας υλοποίησής του δεν αποκλείεται να φθάσει και έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης