Κυβέρνηση - οπερέτα: κυνηγιέται σε χωράφια και δρόμους με αγρότες. Εικόνες απίστευτης παρακμής

Η παρακμή αυτής της χώρας τελειωμό δεν έχει. Μετά την χθεσινή θλιβερή "συζήτηση" στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες, σήμερα ζούμε άλλο... έργο: Αγρότες να κυνηγούν ματ στην Αθήνα, αστυνομικοί να κυνηγούν τρακτέρ σε χωράφια κ.ο.κ. Η πλήρης απαξίωση θεσμών, λογικής και λειτουργίας μιας κοινωνίας.

Αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου Αγροτικής Ανάπτυξης και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. 

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περισσότερο από μισή ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θυμίζει πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη. Εικόνες με αγρότες να... κυνηγούν άνδρες των ΜΑΤ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

 Οι τηλεοπτικές κάμερες μετέδωσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό, όπου μπροστά έτρεχαν άντρες των ΜΑΤ και αρκετά πιο πίσω αγρότες που τους κυνηγούσαν! 

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν φτάσει νωρίτερα στην πλατεία Βάθης, στο υπουργείο, με τις κατσούνες (τις κρητικές μαγκούρες) στα χέρια, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Δεκαεπτά τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, συνοδευόμενα από τρία έως τέσσερα μικρότερα αγροτικά οχήματα και αυτά υπό τη συνοδεία περιπολικών θα επιτραπεί να κάνουν συμβολική διέλευση από την πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 18.00.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης