Κυβέρνηση - θεατής και στα ποσοστά της οριακά μειούμενης ανεργίας

Είναι γνωστό ότι ο ελληνικός τουρισμός αυξάνεται σε επισκέπτες χωρίς η κυβέρνηση να έχει κάνει κάτι γι αυτό. Και οι εξαγωγές αυξάνονται πάλι με την κυβέρνηση να είναι θεατής. Ακριβώς στην ίδια λογική μειώνεται και η ανεργία, έστω οριακά. Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο απλώς παρακολουθεί τι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ  λοιπόν, η ανεργία τον Απρίλιο του 2017, διαμορφώθηκε στο 21,7% ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο με το ποσοστό ανεργίας του Απριλίου του 2016, που ήταν 23,6%.

Το γεγονός σημαίνει πως φέτος η απασχόληση αυξήθηκε κατά 79.833 άτομα, αν και ο αριθμός των ανέργων παραμένει πάνω από ένα εκατομμύριο, στους 1.040.0909, την ώρα που ο ενεργός πληθυσμός της χώρας ανήλθε σε 3.228.062 άτομα.

Στην πραγματικότητα με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία καταγράφεται πάντα υψηλη ανεργία, ανεπηρέαστη από την θετική χρονικά εποχικότητα. Επιπλέον η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα στην ΕΕ με θηριώδες ποσοστό άνω του 20% ενώ απέχ4ει έτη φωτός από τον μέσο όρο της Ευρώπης που είναι γύρω στο 9%.

Τέλος το 21,7% δεν λέει την αλήθεια αφού ένα ένσημο το μήνα δεν σε καταγράφει άνεργο, δεν υπολογίζονται τα δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιπά που έφυγαν εξωτερικό κ.ο.κ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης