Κρούσμα Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου  κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προχωρούν ήδη στην ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς για την άμεση λήψη μέτρων αποφυγής τυχόν διασποράς. 

Ο δήμος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και συνεχίζει να τηρεί όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας. Καλεί δε τους πολίτες να τηρούν και εκείνοι σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής και να φορούν μάσκα.

Να θυμίσουμε εν τω μεταξύ ότι στην Ξάνθη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη Super League. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μέλος της ακριτικής ομάδας, η αποστολή της οποίας έχει καταλύσει στη Μαγνησία ενόψει του αυριανού αγώνα των πλέι άουτ με τη Λαμία. 

Οι ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέλη (τεχνικό επιτελείο, προσωπικό) υποβλήθηκαν επίσης σε τεστ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης