Κορωνοϊός: Σε εγρήγορση οι αρχές στην Ξάνθη

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τα τεστ στην Ξάνθη, όπου έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες νέα κρούσματα. Χθες βρέθηκε στην περιοχή ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προκειμένου να δει και να συντονίσει από κοντά όλο το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών τεστ που βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν τεστ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ και μετά το πέρας του προγράμματος θα παραμείνει μόνιμα στην Ξάνθη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 16 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ από τα νέα κρούσματα, τα μισά εντοπίζονται σε Ξάνθη, ένα σε Ροδόπη, δύο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δύο στην Αθήνα, ένα στην Έδεσσα και δυο εισαγόμενα που εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Σε ό,τι αφορά την Παραμυθιά, αρνητικά βρέθηκαν και τα 36 δείγματα που εξετάστηκαν μέχρι χθες το βράδυ στο εργαστήριο των Ιωαννίνων εκ των οποίων για τέσσερα απαιτείται επανέλεγχος.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα από ακόμα 20 δείγματα που ελήφθησαν και έχουν σταλεί στην Πάτρα καθώς και 13 που ελήφθησαν από το νοσοκομείο Φιλιατών. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή ανέρχονται συνολικά σε εννέα.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης