Κορωνοϊός: Εν αναμονή των νέων μέτρων η Αττική

Στην επιβολή νέων, πιο αυστηρών μέτρων προσανατολίζεται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι η υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ο περιορισμένος του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις, τα λιγότερα τραπεζοκαθίσματα στους χώρους εστίασης, ενώ πιθανότατα θα κλείσουν θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, μπαρ κ.λπ.

Η Αττική πρόκειται για μία σταθερά επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή στην οποία εντοπίζονται τα τρία από τα τέσσερα κρούσματα. 

Ενδεικτικά από τα 180 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 102 καταγράφηκαν  στην Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα οι δήμοι που φαίνονται να έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από τον ιό, είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Πειραιά και ο δήμος Κηφισιάς.

Παρόλα αυτά, τα μέτρα θα ισχύσουν οριζόντια, σε όλη την Αττική δηλαδή και όχι σε συγκεκριμένους δήμους, υποστήριξε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης