Κορίτσια για... φίλημα στο ελληνικό πόλο!

Πόλο Ελλάδα-Ουγγαρία

Πρωταθλήτριες Ευρώπης, Κόσμου και αύριο ίσως και πάλι Ευρώπης. Η εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο κυριαρχεί παγκοσμίως τα τελευταία δυο χρόνια, απλήρωτες και με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Όλα αυτά έξω από την πισίνα! Γιατί μέσα σε αυτήν μεγαλουργούν.

Πραγματοποιώντας αυτή την «καλή εμφάνιση» που χρώσταγαν πρώτα πρώτα στους εαυτούς τους υπέταξαν στον ημιτελικό τη μεγάλη αντίπαλό τους, Ουγγαρία, με 14-12 (4-2, 3-4, 3-4, 4-2) και θα βρεθούν για δεύτερη σερί φορά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα για δεύτερη φορά στην ιστορία της κατακτά ευρωπαϊκό μετάλλιο, και το Σάββατο θα γνωρίζει το χρώμα του. Αν θα είναι ασημένιο όπως το 2010 ή χρυσό όπως ήταν το μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011.

Ο χθεσινός ημιτελικός ήταν συγκλονιστικός με την ελληνική ομάδα να αναδεικνύει τρεις πρωταγωνίστριες, την Αντιγόνη Ρουμπέση που τίναξε πέντε φορές (σε επτά προσπάθειες) τα αντίπαλα δίκτυα, αναδεικνυόμενη σε πρώτη σκόρερ του αγώνα, την τερματοφύλακα Ελένη Κούβδου που πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ελληνική ομάδα όταν η κούραση των συμπαικτριών της και ο δυναμισμός της νεανικής ουγγρικής ομάδας έφερναν τις αντιπάλους της σε πολύ ευνοϊκές θέσεις βολής, και τη κορυφαία παίκτρια του κόσμου το 2011, τη φουνταριστή Αλεξάνδρα Ασημάκη που χάρισε τις περισσότερες από τις 14 αποβολές που κέρδισε η ελληνική ομάδα.

Στον τελικό του Σαββάτου η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Ιταλία - Ρωσία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης