Κλειστά την Τετάρτη τα φαρμακεία λόγω των χρεών του Δημοσίου

Φαρμακείο
Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη, τα φαρμακεία όλης της χώρας, εξαιτίας των οφειλών του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Από την ίδια μέρα δεν θα χορηγούνται φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασθενείς - ασφαλισμένοι του εν λόγω Ταμείου θα αγοράζουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει 250 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάρτιο και επιπλέον 250 εκατομμύρια από το 2011. Μόνο στους φαρμακοποιούς της Αττικής, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 74 εκατομμύρια ευρώ για τους πρώτους δύο μήνες του έτους.

Ο κ. Λουράντος πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής σε συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε ότι τα φαρμακεία βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και δείχνοντας μία στολή κρατουμένου, είπε χαρακτηριστικά ότι, λόγω χρεών, αυτή θα είναι η νέα στολή των... φαρμακοποιών! Επιπλέον αποκάλυψε ότι ήδη στην αγορά λείπουν 163 φαρμακευτικά σκευάσματα, τα περισσότερα για σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος και η καρδιά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης