Κι άλλη αυτοκτονία-κόλαφος για το πολιτικό σύστημα. Την αποσιώπησαν...

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 45χρόνος εκπαιδευτικός από τη Σταυρούπολη, ο οποίος κρεμάστηκε με σκοινί στην αποθήκη του σπιτιού του το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 45χρόνος εκπαιδευτικός Σάββας Μετoικίδης, διορισμένος στην Αθήνα, αυτοκτόνησε στον τόπο καταγωγής του όπου είχε πάει για τις εορτές του Πάσχα. Στα πολυσέλιδα σημείωματα που άφησε πίσω του εξηγεί του λόγους της πράξης του, αποδίδοντάς την στο Μνημόνιο και στην οικονομική κατάσταση.

Η αυτοκτονία του 44χρονου αποσιωπήθηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα.

Ο 45χρονος δάσκαλος, πριν απαγχονιστεί, φερόταν φυσιολογικά και κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι πρόκειται να κάνει. Μέχρι τις 2 μ.μ. του Σαββάτου ο Σάββας Μετοικίδης ήταν στο καφενείο της πλατείας στη Σταυρούπολη και έπαιζε τάβλι με συγχωριανούς του. Φεύγοντας για το σπίτι, τους αποχαιρέτησε καθώς στις 6 μ.μ. επρόκειται να αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Πήγε στο πατρικό του σπίτι, έκατσε στο τραπέζι με τον αδερφό, τον πατέρα και τη μητέρα του, οικογενειακά και κάποια στιγμή έφυγε από το τραπέζι. Μετά τις 4 ο πατέρας του πήγε για κάποιο λόγο στην αποθήκη του σπιτιού, όπου αντίκρισε το γιό του κρεμασμένο!

Στο σημείο όπου απαγχονίστηκε ο συνδικαλιστής, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη απευθύνεται σε φίλο του συνδικαλιστή, έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

H -σύμφωνα με την επιθυμία του- πολιτική κήδεια - έγινε το απόγευμα της Κυριακής σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία 1.000 και πλέον ατόμων,  στη Σταυρούπολη.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν εκτός από συγγενείς και φίλους, συνδικαλιστές, σύντροφοί του από το χώρο της Αριστεράς και των Παρεμβάσεων, στελέχη αριστερών παρατάξεων από την Ξάνθη, πολιτικών νεολαιών, φοιτητές και αρκετός κόσμος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης