Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και για την Παρασκευή η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί σήμερα παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και για τις επικείμενες αλλαγές στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. 

Η ΟΕΝΓΕ, την Παρασκευή προγραμματίζει στάση εργασίας, επίσης από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 13:00 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η κινητοποίηση γίνεται όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση κατά των απολύσεων χιλιάδων επικουρικών και συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών. 

Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο που δεν καλύπτουν καλά καλά ούτε τον αριθμό των αποχωρήσεων όταν τα κενά με βάση τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012 είναι χιλιάδες».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης