Κινητοποιήσεις από 13-17 Φεβρουαρίου εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί.

Σχολεία

Η εντολή της τρόικας για απολύσεις και στην εκπαίδευση ενεργοποιούν τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης που ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για το διάστημα 13 εως 17 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών σε ορισμένα σχολεία και περιοχές και αποφασίσθηκε η στενή συνεργασία με τους συλλόγους γονέων για τη συλλογή τροφίμων και την ενίσχυση των οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Χαρακτηριστικά στην απόφαση των εκπαιδευτικών επισημαίνεται ότι μετά το πενθήμερο των δράσεων θα αρχίσει «νέος κύκλος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει απεργιακές κινητοποιήσεις και ένα πολύμορφο κύκλο δράσεων και κινητοποιήσεων την περίοδο που θα συζητιέται στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια νέων μέτρων που θα την ακολουθήσουν. Αν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία απόλυσης συναδέλφου, ξεκινάμε αυτόματα απεργιακές μορφές διάρκειας σε πανελλαδική κλίμακα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες απο Καθημερινή

Δείτε επίσης