Κινδυνεύει κανείς από τον μοναχό... Εφραίμ;

βατοπεδιο χαλκιδικης

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση για την προφυλάκιση του μοναχού Εφραίμ, για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Πρώτον γιατί στο μεταξύ οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν είναι στο απυρόβλητο. Δεύτερον γιατί έγκλημα στο Βατοπέδι δεν συντελέστηκε, αφού τίποτα δεν προχώρησε, ενώ εκτιμητές ξεκαθάρισαν ότι ακόμα κι αν γινόταν η ανταλλαγή, "τα οικονομικά μεγέθη θα ήταν αληθή και ρεαλιστικά". Και τρίτον γιατί δεν είναι δυνατόν στην όλη υπόθεση ο όποιος υπέυθυνος να είναι μόνο ένας γέροντας μοναχός.

Ο κ Μητσοτάκης προέβει σε μια σκληρή δήλωση κατά του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας πως παρενέβει στο παρασκήνιο γι αυτό το ατόπημα. Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στις Εκκλησίες Κύπρου, Ρωσίας και Ελλάδας που ξεκαθαρίζουν ότι "θα εναντιωθούν με όλες τις δυνάμεις τους". Ιδιαίτερα η Ρωσική Εκκλησία χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα.

Η εμπλοκή της Εκκλησίας σε "κοσμικές" δραστηριότητες πάντως είναι αναπόφευκτη αφού η συντήρηση ιστορικών Μονών και το φιλανθρωπικό έργο απαιτούν πολλά χρήματα.

Ο Εφραίμ παραμένει στο Άγιο Όρος... φρουρούμενος (!), και η μεταγωγή του θα γίνει σε 2-3 μέρες λόγω πρόσαιρης επιβάρυνσης της υγείας του.

Η προφυλάκιση του μοναχού έσπειρε ανησυχία παντού. Η Ελλάδα από την περίοδο ατιμωρησίας περνά στην "εύκολη" φυλάκιση ακόμα και ιερομόναχων...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης