Κιλκίς: Πέφτουν σοβάδες στο νοσοκομείο-Καταγγελία εργαζομένων

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς του νοσοκομείου Κιλκίς από την κατάσταση του κτηρίου, με τελευταίο περιστατικό την πτώση σοβάδων χθες το απόγευμα στην είσοδο τμήματος της Α' πτέρυγας (κατασκευής 1937). 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου, από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στην ίδια πτέρυγα στις  26 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με τους ίδιους, κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και στις 5 Οκτωβρίου 2018  ασκούμενη βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση σοβάδων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου, ενώ ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στη Β΄ πτέρυγα.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι λόγω παλαιότητας, επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων.

«Παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016  από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση» επισημαίνουν.  

«Επιπλέον το Νοσοκομείο Κιλκίς», προσθέτουν μεταξύ άλλων, «για το σύνολο των κτηριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν από χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης