Κερατσίνι: Καταγγελίες για τα επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία-Στους 63 οι συλληφθέντες

«Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι» κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος για τα επεισόδια που σημειώθηκε στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώθηκαν τραυματισμοί -μεταξύ αυτών και τριών φωτορεπόρτερ- και δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων 63 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τα επεισόδια άρχισαν πολύ νωρίς, περίπου στις 18:30, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η Παναγή Τσαλδάρη είχε πια γεμίσει κόσμο. Από τις 16:00 τα πρώτα αντιφασιστικά μπλοκ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται με συνθήματα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς, η ΚΕΕΡΦΑ, σωματεία, δημοτικές κινήσεις, μαθητικές συνελεύσεις, μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και το ΠΑΜΕ που διαδήλωσε ξεχωριστά.

Μεμονωμένοι κουκουλοφόροι που κινούνταν στο πλάι της βιτρίνας προκάλεσαν τα επεισόδια σπάζοντας βιτρίνες τραπεζών, υποκαταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ενό ΚΕΠ. Ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας. Αντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η πορεία να χωριστεί στα τρία. Ακολούθησαν οδομαχίες σε στενά του Κερατσινίου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν τραυματισμοί, μεταξύ αυτών και τριών φωτορεπόρτερ, καθώς και ενός μέλους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, που νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος κατήγγειλε τα επεισόδια, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι «ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι». Ο ίδιος μίλησε για «30 μαυροφορεμένα ασφαλιτάκια» που χτυπούσαν τον κόσμο, ενώ οι ένστολοι παρακολουθούσαν άπραγοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης