Κατάργηση των Τμημάτων Ασφαλείας στην ΕΛΑΣ που αποδυναμώνεται

Kατάργηση των Τμημάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, που ασχολούνται με την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών, ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας σε συγκέντρωση -το βράδυ της Πέμπτης- στελεχών των διωκτικών αρχών. Τα περισσότερα από αυτά θα καταργηθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα μετατραπούν σε απλά γραφεία στα αστυνομικά τμήματα.

Ακόμη θα κλείσουν αμέσως όσα Τμήματα Ασφαλείας δεν μπορούν να έχουν -λόγω ελλειψης προσωπικού- αξιωματικό υπηρεσίας. Ουσιαστικά δηλαδή η ΕΛΑΣ επανέρχεται σε ένα μοντέλο αστυνόμευσης που είχε υπάρξει την περίοδο 1999-2000 με την πλήρη αποδυνάμωση και κατάργηση των υπηρεσιών ασφαλείας -εκτός των κεντρικών μοναδων- και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων με κύριο στόχο την εμφανή αστυνόμευση, τις πεζές περιπολίες κλπ.
Ενα μοντέλο όμως που αποδείχθηκε μετά από λίγα χρόνια προβληματικό και υπήρξε άρον άρον η επιστροφή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας για τη διαχείριση των δεκάδων περιστατικών κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών της καθημερινότητας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης