Κατάθεση Μαρινάκη στον εισαγγελέα για Καμμένο και Noor-1

Πάνω από δύο ώρες κατέθεσε στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος είχε καταθέσει, προ ημερών, αναφορά στις εισαγγελικές αρχές ζητώντας έρευνα και επικαλούμενος σειρά στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να τον εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς  2,1 τόνων ηρωϊνης με το πλοίο Noor 1.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μάλιστα ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη  για  την πλήρη απόδειξη της αξιόποινης πράξης της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας  που έχει καταγγείλει με τη μηνυτήρια αναφορά του.

Όπως είναι γνωστό με αυτήν ο επιχειρηματίας στρέφεται σε βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν  στον ισοβίτη για να τον  εμπλέξει στην υπόθεση του Noor 1.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εισαγγελικός λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνάς του  εάν φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα, αμέσως θα διαβιβάζει –σύμφωνα με το νόμο – το φάκελο στη Βουλή , τα μέλη της οποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα με βάση το Σύνταγμα για την διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης