Καμίνης: "Θέλουμε αλλά δεν διαθέτουμε τα μέσα. Οι γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν βαθύτατη κρίση"

Αυτά δήλωσε στον Βήμα 99.5 ο Γιώργος Καμίνης, περιγράφοντας το οργανωμένο έγκλημα ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα, το οποίο ο Δήμος Αθηναίων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, καθώς δεν διαθέτει τα αναγκαία μέσα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πρωτεύουσα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων, πως ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει και ότι απαιτείται μια συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμίνης είπε ότι έχει προτείνει στον πρωθυπουργό τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου για το κέντρο -πρόταση που ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποδεχθεί.

«Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο κέντρο, όπως θα θέλαμε. Η αγορά είναι παγωμένη» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι συγκεντρώσεις λίγων ατόμων δημιουργούν πρόβλημα στην πρωτεύουσα, τη στιγμή μάλιστα που κλείνουν πολλά εμπορικά καταστήματα και άνθρωποι μένουν άνεργοι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε, επίσης, ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όχι μόνο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά και πολλές γειτονιές, εξαιτίας -όπως είπε- της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της οργανωμένης εγκληματικότητας.

«Ο κόσμος στενάζει» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να κάνει πράγματα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας -όπως π.χ. το θέμα των αστέγων- όμως δεν έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί, ο Δήμος προσπαθεί να κρατήσει το κέντρο ζωντανό, ενώ γίνεται προσπάθεια για τη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τέλος, σημείωσε ότι η κοινωνική σύνθεση των αστέγων στην πρωτεύουσα έχει αλλάξει, καθώς το φαινόμενο δεν είναι πλέον κάποιων περιθωριακών, αλλά αγγίζει πολλά στρώματα του πληθυσμού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης