Καλή η γκρίνια αλλά καλύτερη η ιδέα του Δήμου Αθηναίων - Έλεος!

Την κάθετη αντίθεση του στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασιλίσσης Σοφίας εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο την επιλογή του Ιδρύματος Ωνάση και του Δήμου Αθηναίων.

«Δεν έχω αντίρρηση να δούμε τα πράγματα πιο προοδευτικά, είμαι ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο στις παραδοσιακές μορφές τέχνης και στολισμού μιας πόλης, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατακραυγή καλά θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση να ακούσουν τι λέει ο κόσμος. Δεν τα λέει ο κόσμος τυχαία. Δεν μπορείς σε μια κοινωνία- που έχει τρανταχτεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει να επέρχεται μια κανονικότητα- να πηγαίνεις να κάνεις μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε ένα πράγμα που είχε και που ήταν καλό. Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες», είπε χαρακτηριστικά ο Π. Γερουλάνος.

Ωστόσο η ιδέα του Δήμου Αθηναίων να υιοθετήσουν σημεία της πόλης εταιρείες και πολίτες έιναι εξαιρετική και ξεπερνά τις όποιες αντιδράσεις. Καλη η γκρίνια - έτσι γίνεται στην Ελλάδα - αλλά καλύτερη η ιδέα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης