Κακοκαιρία: Χαμηλές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα, χιόνι 30 εκατ. στα Τρίκαλα

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, αλλά θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στα ορεινά της χώρας, ενώ  στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, και αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε δρόμους της Ημαθίας και της Πέλλας.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψε το δίκτυο των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr (εξαιρουμένων των χιονοδρομικών κέντρων) ήσαν στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (-6,9), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-5,4), στη Βλάστη Κοζάνης (-2,6), στο Περτούλι Τρικάλων (-2,5), στον Αγιο Παύλο Ημαθίας (-2,3), στο Μέτσοβο (-2,2), στη Φλώρινα (-1,9) και στην Πάρνηθα (-1,8 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).

Στον Νομό Καρδίτσας το χιόνι έφτασε και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ στον νομό Τρικάλων χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στους δήμους Πύλης και Μετεώρων, με το ύψος του χιονιού να φτάνει μέχρι και 30 εκατοστά.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί,όμως χρειάζεται προσοχή λόγω παγετού που υπάρχει σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Στην προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο συνδράμουν 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στην Κεντρική Μακεδονία μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Ημαθίας και της Πέλλας.  Ειδικότερα αλυσίδες χρειάζονται στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγάδια και Σέλι, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από τον Προφήτη Ηλία μέχρι και τα όρια με το νομό Κοζάνης.

Επίσης απαραίτητες είναι οι αλυσίδες και στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης