Και οι δικαστικοί σε κινητοποιήσεις

Καθημερινή ολιγόλεπτη διακοπή των συνεδριάσεων σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, αποφάσισαν οι δικαστικοί με αφορμή το νεο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης.

Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών, επισημαίνουν το μεγάλο δικαστικό κόστοςε για κάθε πολίτη αλλά και ότι μειώνεται συνεχώς η εισαγωγή υποθέσεων στα δικαστήρια ενώ σημαντικός αριθμός υποθέσεων εγκαταλείπονται.

Οι διοικητικοί δικαστές καταφέρονται για μία ακόμα φορά κατά της Κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνοντας πως: «η αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από υποθέσεις μέσω του περιορισμού του δικαιώματος δικαστικής προστασίας και της, λόγω αυξημένου κόστους και άλλων πρακτικών, αποτροπής των πολιτών να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων και εν γένει υποστηρικτικών δομών των δικαστηρίων και δικαστών δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για το μέλλον της δικαιοσύνης στη χώρα μας και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης