Καίγονται καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Στις 20.30 τυλίχθηκαν στις φλόγες ένα υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Κοραή, το Kosta Boda στη συμβολή των δρόμων Χρήστου Λαδά και Σταδίου  έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός, οι φωτιές βγαίνουν και από την οροφή του κτιρίου και η Αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο γιατί πέφτουν και αντικείμενα. Το κτίριο βρίσκεται πολύ κοντά στη Marfin όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα σε ανάλογα επεισόδια. Από την πίσω πλευρά του Kosta Boda, η φωτιά έχει επεκταθεί και στο «Αττικόν». Στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα κατάστημα δίπλα στο Υπουργείο Εργασίας στην Σταδίου. Δεκάδες φωτιές σε όλο το κέντρο της Αθήνας σε κάδους και οδόστρωμα ενώ η Πυροσβεστική δυσκολεύεται να φτάσει στα σημεία.


21.29. Εκκληση από την Πυροσβεστική στους πολίτες να αφήνουν τα οχήματα της Υπηρεσίας να περνάνε καθώς το πρόβλημα με τις φωτιές στο κέντρο εντείνεται.

Στις 21.20 νέα επεισόδια στο Σύνταγμα καθώς μαζεύεται και πάλι ο κόσμος ενώ φωτιά εκδήλώθηκε σε υποκατάστημα της Cosmote στην Πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν μπροστά από τον ΄Αγνωστο Στρατιώτη και τη λεωφόρο Αμαλίας, παραμένοντας ωστόσο στους γύρω από το Σύνταγμα δρόμους, σε μία προσπάθεια να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση που είχε οργανωθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, πριν ακόμη προλάβει να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, έξω από τη Μεγάλη Βρετανία και επέκτάθηκαν πολύ γρήγορα στην Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, τη Φιλελλήνων και την Ερμού. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που δέχθηκαν επίθεση με βόμβες μολότωφ και με μάρμαρα τα οποία ξήλωναν οι διαδηλωτές από τα πεζοδρόμια, απάντησαν με ευρύτατη χρήση δακρυγόνων και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.


Παρά τον ορυμαγδό των δακρυγόνων οι διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος με σκοπό να επανέλθουν μπροστά από το Κοινοβούλιο. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά ένας αστυνομικός και ένας φωτορεπόρτερ από βόμβα μολότοφ. Στο «Γενικό Κρατικό» μεταφέρθιηκαν 11 άτομα ενώ εννέα άτομα μεταφέρθηκαν στο «Σωτηρία». Το ευτύχημα είναι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι κανείς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.

Με ιδιαίτερη ένταση σημειώθηκαν επεισόδια αργά το βράδυ στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, στη Σταδίου και Χρήστου Λαδά (όπου έσπασαν τη τζαμαρία στην είσοδο του παλιού ΔΟΛ), στην οδό Κριεζώτου και στην Οθωνος στο Σύνταγμα. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών είχαν στήσει πρόχειρα οδοφράγματα στους δρόμους και είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα. Εκτεταεμένες ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα, σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε φωτεινούς σηματοδότες σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Στις 19.15 επεισόδια έγιναν και στην Πανεπιστημίου όταν οι διαδηλωτές έριχναν βόμβες μολότοφ και πετούσαν κομμάτια μάρμαρου στα ΜΑΤ που απαντούσαν με νέα χρήση δακρυγόνων και στη Σίνα, κοντά στη Νομική.


Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης