Ιερισσός: Επεισόδια για την επένδυση μεταλλουργείας χρυσού

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό, παρά τις αντιδράσεις εμφανίζεται η δημοτική Αρχή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Μετά από μια δύσκολη νύχτα, γεμάτη εντάσεις και επεισόδια έξω από το δημαρχείο στην Ιερισσό, ο κ.Πάχτας τόνισε για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης που γίνεται με σεβασμό στους κανόνες για την προστασία των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος του τόπου και να σταθούμε στα πόδια μας. Δυστυχώς, φοβάμαι ότι οι αντιδράσεις αυτές έχουν άλλη αφετηρία και όχι την αγωνία για την προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία (σ.σ. Ελληνικός Χρυσός) και τη διεύθυνση υδάτινων πόρων θα ενημερώνουν συνεχώς μια διαδικτυακή βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί με στοιχεία και μετρήσεις για την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής.

«Πρέπει να σταθούμε ως θεματοφύλακες των δεσμεύσεων για τους περιβαλλοντικούς όρους που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και για τους οποίους δεσμεύτηκε η εταιρεία και να λειτουργήσουμε σαν οικογένεια ενωμένοι», πρόσθεσε ο κ.Πάχτας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια με κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού, έξω από το δημαρχείο και όσο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έληξαν κατά τις τρεις τα ξημερώματα.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στον αύλειο χώρο περίπου 30 άτομα που επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση, η ένταση όμως κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες όπου προκλήθηκαν συγκρούσεις, με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο.

Στη διάρκεια των επεισοδίων έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα στο δημαρχείο περίπου 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Σημειώθηκαν σημαντικές φθορές στο κτίριο και στη γύρω περιοχή. Η ηρεμία επανήλθε τα ξημερώματα ενώ δεν έγιναν προσαγωγές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης