Θυμός από τον Ντι Κάπριο για τα υποθαλάσσια σκουπίδια στην Άνδρο

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Ολα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Ανδρου στην Ελλάδα», έγραψε ο γνωστός ηθοποιός  Λεονάρντο ντι Κάπριο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση συνοδευόταν από σχετικό βίντεο που δείχνει απορρίμματα και μπάζα στον βυθό της θάλασσας της Ανδρου.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τον ακτιβισμό του και την ευαισθησία του στα περιβαλλοντικά θέματα δεν θα μπορούσε παρά να έχει προκαλέσει σάλο με την εν λόγω ανάρτηση, ενώ τόνισε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει ένας άνθρωπος.

«Δυστυχώς, το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σουσούδης στην «Κ». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία «Σχινιάς» στο κέντρο περίπου του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά, παρά μόνο από τη θάλασσα. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης