Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια από τη σφοδρή βροχόπτωση

Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκεται η κακοκαιρία που έπληξε το τελευταίο 24ωρο περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έως το βράδυ της Πέμπτης, το δίκτυο καταγραφής αστραπών «ΖΕΥΣ», που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατέγραψε 6.700 κεραυνούς, με τη μεγαλύτερη πυκνότητα να εντοπίζεται στον Θερμαϊκό.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας έπληξε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στη μία τα ξημερώματα, σε περιοχή του Λαγκαδά, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα επενέβη για τη διάσωση δύο νεαρών που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, όταν προσπάθησαν να τον διασχίσουν. Ο ένας από τους δύο κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημα, ενώ ο άλλος απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες. Και οι δύο μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Συνολικά η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε 100 κλήσεις και επενέβη σε 20 περιπτώσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως σε περιοχές ανατολικά της πόλης, όπου σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Μέχρι το πρωί, συνεργεία της ΔΕΗ  επιχειρούσαν για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, όπως στην περίπτωση του οικισμού του Τριλόφου.

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν και σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής, όπου η Πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση υδάτων, κυρίως, σε Νέα Μουδανιά και Κασσάνδρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης