Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν 50 αλλοδαπούς και ζητούσαν λύτρα από συγγενείς τους

Πενήντα υπηκόους Πακιστάν και Μπαγκλαντές, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικους, κρατούσαν παράνομα σε εγκαταλειμμένο κτήριο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας στη Θεσσαλονίκη δύο Πακιστανοί, ηλικίας 29 και 30 ετών, οι οποίοι ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς τους για να τους απελευθερώσουν.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν χθες ύστερα από αστυνομική επιχείρηση και όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για διακινητές μεταναστών.

Οι αλλοδαποί αρχικά κατέβαλαν μέσω των συγγενών τους χρήματα για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια όμως, κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου οι οικείοι τους να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Σε βάρος των δύο Πακιστανών που οδηγούνται στον εισαγγελέα αλλά και συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας, της εκβίασης, αρπαγής, μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης