Θερμή στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα μέσω Πομπέο

Μήνυμα στήριξης στο σχήμα «3+1», δηλαδή στη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ συν ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνει από ελληνικό έδαφος ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Την ίδια ώρα, ως ένδειξη εξάντλησης της υπομονής των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία ερμηνεύουν την εν εξελίξει επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου οι βρετανικοί «Times».  Η νέα δήλωση Ερντογάν και ο ρόλος της Σούδας με φόντο τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Αθήνα και Ουάσιγκτον επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές διμερείς τους σχέσεις και την αμοιβαία επιθυμία τους να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία σε μια σειρά από τομείς, από την άμυνα και την ασφάλεια, τις επενδύσεις και την ενέργεια, μέχρι την παιδεία και τον πολιτισμό.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, «Ελλάδα και ΗΠΑ επαναβεβαίωσαν την κοινή τους πεποίθηση ότι τα ζητήματα θαλασσίων ζωνών πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και με βάση το διεθνές δίκαιο», αλλά και την επιθυμία τους να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του σχήματος “3+1″». Εκφράζεται ακόμη αμοιβαία πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης άμυνας και ασφάλειας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης