Θα εφαρμοστεί το κακούργημα της βόμβας μολότοφ; (Δώδεκα συλλήψεις)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου δώδεκα άτομα που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ένα ερώτημα είναι αν θα παραπεμφθούν με το νέο νόμο για τις βόμβες μολότοφ που είνα κακούργημα και θα προφυλακσιτούν ή αν θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος... Επίσης προσήχθησαν και 48 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και παρατηρήθηκε διασπορά επιθέσεων σε Τράπεζες και Δημόσιο εκτος κέντρου.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις 2.30 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε συνολικά 22 κτίρια. Μετά την αναλυτική καταγραφή των περιστατικών, τα περιστατικά που σημειώθηκαν είναι:

Στα Σεπόλια, σε υποκατάστημα της Eurobank

Στους Αμπελόκηπους, σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» και σε υποκατάστημα της Eurobank

Στου Ζωγράφου, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «My Market»

Στην Αγία Παρασκευή, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, σε σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

Στο Ιλιον, σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και ΑΒ Βασιλόπουλος», σε κτίριο της ΕΥΔΑΠ,  σε υποκατάστημα του ΟΠΑΠ και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

Στο Αιγάλεω, στο κτίριο της υπηρεσίας πολεοδομίας.

Στην Ηλιούπολη, στο κτίριο της ΔΟΥ και σε εμπορικό κατάστημα

Στη Γλυφάδα, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

Στο Ελληνικό, σε σούπερ μάρκετ «Lidl» και σε άλλα εμπορικά καταστήματα

Παράλληλα, επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ιερά Οδό, από την οποία προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα οχήματα.

* Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα προσήχθησαν συνολικά 77 άτομα ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης