Θέλουν ακόμα και διπλή έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017

Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης στο άμεσο μέλλον είναι: Ψήφιση όλων των μνημονιακών μέτρων, συμφωνία στις 22 Μαίου (δύσκολο), δεσμεύσεις των δανειστών για το χρέος ώστε να θεωρείται βιώσιμο και έξοδος στις αγορές είτε τον Ιούλιο είτε το Φθινόπωρο.

Η τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με δύο εκδόσεις χρέους έγινε το 2014. Το συνολικ΄ύψος τους ήταν 3 δισ. ευρώ. Αυτό ακριβώς το ποσό "συν κάτι παραπάνω" θέλουν να ανανεωθεί, με ένα νέο πενταετές ομόλογο.

Όπως είπαμε, αυτό εξαρτάται από το εάν οι δανειστές θα συγκεκριμενοποιήσουν το πώς το ελληνικό χρέος, που φτάνει 179% του ΑΕΠ και είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη, θα γίνει βιώσιμο.

Αν η πρώτη έξοδος είναι επιτυχημένη τότε θα προσπαθήσουν και μια δεύτερη έκδοση ομολόγου προς το τέλος του 2017

Πάντως για να βγεί η Ελλάδα στις αγορές τον Ιούλιο θα πρέπει να έχει κλείσει συμφωνία με τους δανειστές στις 22 Μαΐου, διαφορετικά  η έκδοση θα αναβληθεί για το φθινόπωρο.

Σημειωτεόν άτι και το Reuters μεταδίδει, πως τρεις βασικοί διαπραγματευτές του Λονδίνου επιβεβαιώσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για μια πιθανή επιστροφή στις αγορές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης