Η τρόικα έχει μπλοκάρει τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων ζητώντας δυσμενέστερους όρους

Η κυβέρνηση δεν έχει λόγο για τίποτε τελικά. Η τρόικα αποφασίζει ή έστω εγκρίνει. Την ώρα που το 2014, οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ το μήνα (!), η τρόικα έχει μπλοκάρει την ρύθμιση των 72 και 100 δόσεων.

Οι επικεφαλής της τρόικας έχουν ζητήσει αφ’ ενός να υπάρξουν αυστηρότεροι όροι στη νέα ρύθμιση (που θα προβλέπει έως και 100 δόσεις), προκειμένου να αποτραπούν οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις να «μεταπηδήσουν» στη νέα, και αφ’ ετέρου η νέα ρύθμιση να «κουμπώνει» με τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Το οικονομικό επιτελείο της τρόικας βρίσκεται αυτό το διάστημα σε συνεχή επικοινωνία με την τρόικα, επιθυμώντας να κατατεθεί η σχετική ρύθμιση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα και, παράλληλα, να μην θεωρηθεί αυτό ως «μονομερής ενέργεια» της Ελλάδας. 

Για τα χρέη στις τράπεζες προβλέπεται και διαγραφή κεφαλαίου, ενώ για το Δημόσιο μόνον διαγραφή σε προσαυξήσεις. Όμως, η τρόικα ζητεί να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ των ρυθμίσεων, ώστε να μην παρουσιάζεται κάποια από τις ρυθμίσεις ως πλέον συμφέρουσα από τις άλλες και όσοι οφείλουν και σε τράπεζες και σε Δημόσιο να επιλέξουν μόνον τη μία ή την άλλη ρύθμιση, με βάση την ελκυστικότερη για αυτούς λύση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης