Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε μέτρα υπέρ των μαστιχοπαραγωγών Χίου

Διευκολύνσεις για τον αγροτικό πληθυσμό της Χίου και ειδικότερα για τους μαστιχοπαραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μετά την συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε:

-Την αναστολή για ένα έτος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών-πελατών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων), για τη διευκόλυνση και στήριξη των παραγωγών. Επίσης, διευκολύνσεις θα ακολουθήσουν και για τα δύο επόμενα χρόνια προκειμένου να υπάρξει μικρότερη τοκοχρεωλυτική επιβάρυνση.

-Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για την ανάπτυξη φυτωρίου με σκοπό την αναπαραγωγή μαστιχόδενδρων πάντα υπό την καθοδήγηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

-Την χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προκειμένου να βοηθηθεί η σημαντική αποστολή τους, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

-Την χορηγία του Ομίλου Πειραιώς - ATE Bank, μέσω της Περιφέρειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αγορά ζωοτροφών, προς στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής στη Χίο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης