Η Τουρκία έσπευσε να δηλώσει πως δεν είχε καμία συμμετοχή στην πτώση του Μιράζ - Ο Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στον Τσίπρα - Θρήνος για την απώλεια του Έλληνα πιλότου

H πτώση του μαχητικού Μιράζ 2000-5 που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης βορειοανατολικά της Σκύρου είχε μια μεγάλη απώλεια. Νεκρός ο πιλότος, ο οποίος ήταν ένας έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Ο Μπαλταδώρος Γιώργος υπηρετούσε στην 331 μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν 34 ετών από το Μαυροβούνι Καρδίτσας. Είχε οικογένεια με δυο παιδιά.

Η Τουρκία έσπευσε να δηλώσει ότι δεν εείχε καμια συμμετοχή στο συμβν. Μάλιστα ό Τούρκος πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα για να τον συλληπηθεί. Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Και ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

"Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινά συλλυπητήριά του, στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα & θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για το λαό μας.»

ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Τις τελευτάιες δεκαετίες η Ελλάδα έχει χάσει 60 αεροσκάφη διαφόρων τύπων σε ατυχήματα και μετρά 125 νεκρούς (οι μισοί σε πτώση ενός C-130).  Από αυτόν τον θλιβερό απολογισμό μόνο δυο πτώσεις έχουν γίνει σε αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης